Home > Blog > Producten > Vlocity Expertise
1.website blog
Marketing Cloud vs Pardot
mei 18, 2020
Afbeelding1
10 tips Salesforce Admin Certificaat
juni 8, 2020
VLOC 1

1. Wat is Vlocity?2. vlocity

 

Als eerste item in dit artikel, gaan we iets dieper in op wat Vlocity nu eigenlijk juist inhoudt. Vlocity is een cloud application, die gebruikt wordt op het Salesforce platform. Als Forbes Cloud 100-bedrijf en strategische Salesforce ISV, levert Vlocity specifieke softwareoplossingen per branche. Deze branchespecifieke cloud-en mobiele oplossingen integreren digitale, omnichannel-processen voor klantgerichte industrieën.

Dit gaat om de volgende industrieën:

  • Communicatie & media
  • Energie& voorzieningen
  • Verzekeringen & financiele diensten
  • Zorgverzekeringen
  • Publieke sector

De oprichters van Vlocity en de ervaring van het executive team omvatten Siebel Systems, Salesforce, Veeva Systems en Guidewire en combineren bedrijfs-CRM, SaaS en diepgaande branche-expertise. Vlocity is gebouwd in samenwerking met Salesforce, de wereldwijde leider op het gebied van CRM, en is een van de snelst groeiende partners van Salesforce uit meer dan 3.700 bedrijven. Vlocity Industry Cloud Apps zijn 100% native en 100% additief voor het Salesforce-platform en deze integreren industriespecifieke functionaliteit, best practices en bedrijfsprocessen uit de losse pols. Vlocity focust zich op het leveren van de meest complete en specifieke oplossingen voor de grootste en meest veeleisende industrieën ter wereld. De cloud-apps van Vlocity Industry maken het mogelijk om bedrijven een omnichannelervaring te leveren, een grotere verkoop- en servicewendbaarheid bereiken en een maximale time-to-value van de cloud vast te leggen.

2. Waarom Vlocity?

Er zijn talloze bedrijven die specifieke niche business processen hebben. Normaal gezien moeten deze enorm veel investeringen doen in Salesforce, maar dankzij Vlocity is dit niet het geval. Zo kunnen ze licenties kopen van Vlocity en moeten ze niet zelf de aanpassingen voorzien voor hun eigen processen. Dit is dus een dubbele win voor bedrijven. Enerzijds worden er resources bespaart, doordat je niet zelf alles moet gaan aanpassen in Salesforce. Anderzijds wordt er ook enorm veel tijd bespaart, omdat je dus direct kunt starten met het pakket. Go-2-market is veel sneller, zodat je als bedrijf de omni-channel-experience meteen kan bieden aan uw klanten.

3. Wat biedt TCL in Vlocity?

Als consulting partner heeft The Customer Link expertise in de doelgerichte verticals van Vlocity. Ook zijn we als partner op zoek naar een praktijk die gebaseerd is op het Vlocity-aanbod dat we kunnen aanbevelen, implementeren en inzetten voor onze klanten. De klant staat hierbij centraal. Vlocity selecteert zorgvuldig de consultingpartners. Dit gebeurt op basis van hun bewezen marktleiderschap, hun vermogen om strategische consulting of implementatiediensten te leveren en hun bewezen staat van dienst in het succesvol voldoen aan de eisen van de klant.

TCL kan een breed aanbod aan diensten leveren, waaronder:

  • Projectmanagement
  • Configuratie & Implementatie
  • Systeemintegratie
  • Opleiding & ondersteuning

Als consultingpartner ervaren we enorm veel voordelen. Zo verkrijgen we toegang tot technische diensten en programma’s die ervoor zorgen dat we onze praktijkervaring kunnen uitbreiden. Het is natuurlijk noodzakelijk dat partners al over bestaande SFDC-praktijken en over een breed aanbod aan getrainde, gecertificeerde en ervaren Salesforce-middelen moet beschikken. Wat bij The Customer Link al zeker aanwezig is.

4. Vlocity & Salesforce?

Sinds 2020 heeft Salesforce beslist om Vlocity terug op te kopen via een acquisitie en behoort het nu terug bij Salesforce. Hiervoor was Vlocity, ontstaan vanuit Salesforce, altijd een stand-alone bedrijf. Salesforce & Vlocity worden door vele organisaties tesamen gebruikt. Hierbij is Salesforce de basis als CRM oplossing, waarboven op Vlocity zorgt voor specifieke bedrijfsprocessen op maat van de organisatie. Salesforce en Vlocity zijn 1 Systeem, waarbij Vlocity een managed package is, gebouwd op Salesforce

5. Case: energie-speler in Belgie

Engie, een grote energiespeler in Belgiê, is één van onze klanten. Zij maken gebruik van Vlocity bovenop hun Salesforce Sales Cloud, Service Cloud & Marketing Cloud oplossing. Engie gebruikt Vlocity voor step by step screen flows (vlocity omniscripts genaamd). Dit wordt dan gebruikt voor bijvoorbeeld het inplannen of uitvoeren van work orders (interventies voor bv reparaties of onderhoud van ketels). In die step by step flows gaan ze regelmatig data ophalen uit Salesforce of andere systemen. Hierbij maken ze ook gebruikt van de technologieën die Vlocity aanbiedt, waaronder: data raptors, integration procedures, etc. Ze gebruiken het ook voor het deur aan deur of verkopen van Engie contracten, wederom met een step by step screen flow waar ze op het einde van de flow een contract kunnen opmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *