Home > Blog > Salesforce partner > Hoe start je met jouw Salesforce implementatie?
Van mailing tool naar marketing automation tool 1024x525 1
Groei van een mailing tool naar een marketing automation tool
oktober 28, 2020
KMO case Dynatos 1024x521 1
Salesforce implementatie met een marketing automation tool
november 4, 2020
Starten met je Salesforce implementatie 1024x525 1

Hoe start je met jouw Salesforce implementatie?

Ga je digitaliseren? Zet je in op een CRM-tool? Kwam Salesforce hier als beste van de klas naar voor? TOP!

Maar hoe begin je hier nu mee?

Zorg dat je eerst een testomgeving van Salesforce probeert, op proef weliswaar. Hierdoor kan je evalueren dat dit iets voor jouw organisatie is. De proeforganisatie bevat sector-specifieke voorbeeldgegevens waardoor je enkele zaken kan uitproberen vooraleer je echt licenties aankoopt. Wanneer je er dan ECHT voor gaat is het ook makkelijk om de voorbeeldgegevens in 1 klik te verwijderen en jouw eigen data te importeren.

Je Salesforce implementatie plannen?

Voordat jullie erin vliegen is het belangrijk om met een implementatiepartner samen te werken zodat je het meeste uit je nieuwe CRM-systeem gaat halen. Implementatiepartners zijn organisaties die door Salesforce gecertificeerd zijn. Zij werken samen met jou een datamodel uit zodat je Salesforce omgeving volledig aan jouw behoeftes voldoet. Het inschakelen van zo’n partner kan het implementatieproces enorm verkorten en efficiënter doen verlopen.

Weet je niet zeker of jouw organisatie zo’n partner nodig heeft?

Geen probleem. Dit is een logische vraag om jezelf te stellen. We maken graag volgende vergelijking voor jullie.

VERGELIJKEN ZELF SALESFORCE IMPLEMENTEREN SALESFORCE IMPLEMENTEREN MET EEN PARTNER
Kwalificaties Soms hebben bedrijven door Salesforce gecertificeerde medewerkers die kunnen helpen bij het opzetten. Consultants zijn door Salesforce gecertificeerd.
Ervaring Doorgaans hebben medewerkers weinig of geen Salesforce-ervaring. Consultants hebben vele Salesforce-organisaties opgezet en hebben kennis over best practices.
Beschikbaarheid van resources voor opzetten Doorgaans ontstaat er een spanningsveld tussen het opzetten en de andere projecten en prioriteiten van medewerkers. Consultants richten zich volledig op en leveren een bereik aan werk voor uw Salesforce-implementatie.
Externe ondersteuning Salesforce biedt basisondersteuning voor alle Salesforce-organisaties. Ondersteuning omvat toegang tot zelf-Help (online Help-artikelen) en agenten van Klantenondersteuning (met een gegarandeerde reactie binnen 2 dagen). Consultants zijn ervaren, beschikken over een netwerken en bieden op maat gemaakte persoonlijke ondersteuning aan bedrijven tijdens het opzetten en de implementatie. Maar blijven ook bereikbaar achteraf.
Tijdverplichting Salesforce zelf implementeren betekent doorgaans het investeren van een aanzienlijke hoeveelheid tijd, tenzij er ervaren resources aanwezig zijn. Het implementeren van Salesforce met een partner is sneller, omdat ervaren resources volledig bij uw project worden betrokken.
Salesforce-aanvaarding door uw verkoopteams Wanneer Salesforce niet op de juiste wijze wordt geïmplementeerd, lopen bedrijven het risico dat verkoopteams de waarde van producten niet erkennen en het product niet met volle overtuiging accepteren. Wanneer consultants Salesforce implementeren, bestat er een grotere kans dat verkoopteams het product van meet af aan accepteren, omdat de waarde ervan duidelijk is.
Trainingsresources Bedrijven moeten hun eigen opleidingsplannen aanpassen en implementeren voor medewerkers, zonder begeleiding van vakkundige resources. Salesforce-partners kunnen ervaren begeleiding en vooraf ontwikkelde opleidingsmaterialen bieden.
Bron: salesforce.com


Kort samengevat zorgt de samenwerking met een implementatiepartner voor een solide basis om op door te groeien. Door jullie processen te analyseren en te achterhalen waar het beter kan, zorgen zij voor geoptimaliseerde Salesforce omgeving. Ze besparen je als experts ook enorm veel tijd.

Daarnaast gaat een implementatie niet enkel over het technische luik. Het gaat ook over draagvlak creëren, training en support.  Ook hierbij helpen Salesforce implementatiepartners jou.

Digitaliseren of CRM implementaties beginnen altijd met informatie inwinnen. Heb jij een shortlist aan tools? Weet je niet hoe je ze verder moet vergelijken?  Of heb je net je keuze wel al gemaakt maar weet je niet hoe het nu verder moet?

Wij van The Customer Link helpen je hier graag mee verder. Dus aarzel niet om ons te contacteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *