Home > Blog > Salesforce > Salesforce Multi-factor Authenticatie vanaf 2022
op pick Salesforce releases of 2020
Dynamic forms en Record-triggered Flows, onze top pick Salesforce Releases van 2020
december 15, 2020
Non-profit case ArmenTeKort
TCL steunde ArmenTeKort met hun Pardot optimalisatie
april 2, 2021
Salesforce Multi-factor Authenticatie

Uw gegevens beschermen en zorgen dat alle data vertrouwelijk maar beschikbaar blijft is enorm belangrijk, als Salesforce implementatiepartner weten wij dit als geen ander. Daarom dat we jullie up-to-date brengen met de nieuwe authenticatie bij Salesforce: multi-factor-authentificatie of kortweg MFA. Het is een veilige authenticatie methode waarbij jouw identiteit op basis van 2 stappen wordt bewezen wanneer je inlogt. Eén factor zal iets zijn dat je weet: een wachtwoord en gebruikersnaam. De tweede factor is een verificatie die je in je bezit hebt: een beveiligingssleutel of authenticator-app. Op deze manier wordt het moeilijker om door phisingaanvallen of accountovernames toegang te krijgen tot jouw Salesforce omgeving en dus jouw data.

MFA is één van de gemakkelijkste manieren om jouw logins te beveiligen en jouw gegevens beter te beschermen. Het kan zijn dat jij als klant in de loop van 2020 wordt opgebeld door een Salesforce medewerker hieromtrent.

Activeer MFA voor 2022

Vanaf 1 februari 2022 zal Salesforce namelijk eisen dat gebruikers dit inschakelen om toegang te krijgen tot hun Salesforce omgeving. Geen zorgen: MFA is gratis en makkelijk in te schakelen. Als je wilt weten hoe, bekijk dan onze korte video zodat 1 van jouw admins dit kan activeren. Op die manier ben je ruim op tijd in lijn met de nieuwe ‘policy’.

Hoe activeer je MFA in jouw Salesforce

We leggen je graag uit hoe je deze MFA in jouw Salesforce omgeving activeert:

In de Setup voer je Profiles in het Quick find box in en selecteer je vervolgens ‘Profiles’.

 1. Selecteer een profiel.
 2. Ga naar Session Settings en zoek de instelling ‘Session security level required at login’
 3. Klik ‘Edit’, en selecteer ‘High assurance’

mfa

4. Save

5. In Setup, voer je Session Settings in in the Quick find box en selecteer je Session Settings.

6. Controleer Session Security Levels als de MFA in de kolom High Assurance staat.

Als de MFA in de standard kolom staat, krijgen gebruikers een foutmelding wanneer ze zich aanmelden met een methode die een beveiliging op standaardniveau biedt.

mfa1

Let op: Overweeg je de activering te verplaatsen naar de ‘High Assurance’ kolom? Met deze instelling worden gebruikers die hun identeit verifiëren bij het aanmelden niet opnieuw gevraagd hun identeit na te gaan.

 1. Save

We geven een voorbeeld.
U hebt Facebook en LinkedIn geconfigureerd als verificatieproviders op uw site. Veel leden gebruiken social sign-on om zich aan te melden met de gebruikersnaam en wachtwoord van hun Facebook- of LinkedIn account. Als u de beveiliging wilt verhogen door gebruikers te verplichten MFA te gebruiken als ze zich aanmelden op hun Facebook-account, en u wilt dat de gebruikers die zich aanmelden met hun LinkedIn-account automatisch High Assurance toegang krijgen en de MFA omzeilen.

Doorloop dan volgende stappen:

 1. Stel in de ‘Customer Community User profile’ het login beveiligingsniveau in naar High Assurance
 2. Bewerk in jouw organisatie session settings de veiligheidsinstellingen van jouw organisatie.
  1. Gezien jij MFA verplicht maakt voor Facebook accounts, zorg dat Facebook in de ‘Standard’ kolom staat
  2. Voeg MFA toe aan de kolom High Assurance. Als gebruikers zich aanmelden met Facebook moeten ze naast hun gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode doorgeven
  3. Voeg LinkedIn toe aan de High Assurance kolom. Als gebruikers zich aanmelden met hun LinkedIn account, krijgen zij toegang zonder dat zij een verficatiemethode moeten opgeven.

MFA2

We hopen jou zo op weg geholpen te helpen voor deze activatie.
Moest je toch nog met vragen zitten hieromtrent, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.