Home > Blog > Marketing automation > Ontdek de Lightning Email Template Builder van Pardot
Non profit case Lie Detectors 1024x516 1
Hoe heeft Lie Detectors zijn digitale uitdagingen getackeld?
november 23, 2020
op pick Salesforce releases of 2020
Dynamic forms en Record-triggered Flows, onze top pick Salesforce Releases van 2020
december 15, 2020
Pardot Lightning Email Template Builder

Een veel voorkomende frustratie van veel Pardot-gebruikers is de klassieker: robuuste email template builder. Of beter gezegd, het ontbreken van een gebruiksvriendelijke template builder in Pardot. Als u geen kennis hebt van HTML-code, bent u in principe gedoemd om een mooi ogende emailtemplate in Pardot te maken. Maar de Winter ’21 release van Salesforce zorgde ervoor dat dit tot het verleden behoord. Want de nieuwe Pardot Lightning template builder is er: geen gedoe meer met het coderen of porren van uw development team, vanaf nu kan iedereen een eye-popping email maken waar uw klanten over spreken! Ik ben Arno, een functionele Pardot & Salesforce consultant bij The Customer Link, en ik zal u wegwijs maken in de basics van deze nieuwe applicatie.

Belangrijk om te onthouden is dat deze template builder alleen beschikbaar is in Pardot Lightning, niet in de Classic versie. Voordat u begint met het maken van sjablonen, moet u een toestemmings-set aanmaken voor de gebruikers die de nieuwe functie gaan gebruiken. U dient ‘Access drag-and-drop content builder’ & ‘Manage e-mail content’ in te schakelen in uw instellingen en deze rechten in te stellen voor degenen die het nodig hebben. Om het nog gemakkelijker te maken, kunt u ook het tabblad ‘E-mailsjablonen’ aan uw Pardot Lightning omgeving toevoegen, zodat u er gemakkelijk naartoe kunt navigeren. En voila, je bent klaar om te gaan!

Pardot template builder

Drag-and-drop functie voor components

Het eerste wat opvalt bij het openen van de template builder, is de drag-and-drop functie van de componenten. U kunt eenvoudig een onderdeel kiezen en slepen waar u wilt op het werkblad. Vanaf daar kunt u het veld in de rechter kolom naar wens aanpassen. Laten we de verschillende componenten even bekijken. Met de button-functie kunt u een knop maken waar u maar wilt in uw e-mail (belangrijk voor Call To Actions!). Alles van de onderdelen is aanpasbaar van grootte tot kleur, tot zelfs de hoeken van uw knop. Als u een afbeelding wilt uploaden, dient u deze eerst op te slaan in uw Salesforce-omgeving. U hoeft niet meer te werken met de kleine bestandsopslag die Pardot had, vanaf nu kunnen we alles uploaden naar Salesforce, zodat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over de limieten van de opslag! Het typen en vormgeven van een tekst in uw mail is kinderspel met deze template builder. U kunt het lettertype, de grootte en het formaat wijzigen met slechts een paar klikken. Daarnaast kunt u hyperlinks toevoegen in uw tekst of velden samenvoegen om uw inhoud te personaliseren. De merge fields worden gebruikt om waarden van een record in sjablonen op te nemen om een persoonlijke touch te geven aan uw bedrijfscommunicatie. De merge field picker biedt een duidelijk overzicht van alle waarden die u kunt gebruiken, uw klanten zullen deze persoonlijke communicatie geweldig vinden!

Pardot template builder merge fields

Kolommen en rijen laten u toe het uitzicht van de mails te verdelen zoals u dat wenst. Er zijn letterlijk geen beperkingen aan de opmaak van e-mails. En als u graag wat HTML-codering in uw sjablonen wilt gebruiken, dan is er nog steeds de mogelijkheid om dat te doen!

Undo- and responsive functies

Naast deze componenten zijn er nog twee andere functies die naar mijn mening echt opvallen in de template builder. De eerste is de undo-functie, zoals in Word of Excel. Als je de wijziging die je net hebt gemaakt niet leuk vindt, kun je gewoon op de undo-pijl klikken en *poof*, je bent precies waar je was voordat je die niet-zo-goed uitziende wijziging maakte. De andere functie is, en dit zou als muziek in de oren van ontwerpers en ontwikkelaars moeten klinken, dat de sjablonen automatisch reageren! Dit betekent dat uw e-mail bijvoorbeeld ook voor mobiel is, zodat u niet meer hoeft te rommelen met het maken van jouw beeld op een klein scherm. Als dat nog niet genoeg is, kunt u een voorbeeld bekijken hoe de e-mail er op uw smartphone uit zou zien. Schakel gewoon over van de desktop- naar de telefoonfunctie en bekijk het zelf.

Pardot email template builder

Dit is het e-mailsjabloon dat ik in ongeveer een klein uurtje heb bedacht, zonder eerdere ervaring in de template builder, noch enige ontwikkeling- of ontwerp ervaring. Ik weet zeker dat iedereen in staat is om een e-mailtemplate te maken voor zijn of haar klanten, dus zorg ervoor dat je deze nieuwe functionaliteit uitprobeert.

Wilt u meer weten over Pardot of een andere Salesforce-applicatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij beantwoorden graag al uw vragen!

Happy trailblazing

Pardot template builder preview