Home > Blog > Client story > Breng verschillende stakeholders samen met Salesforce
KMO case Easypost 1024x521 1
De overstap van Teamleader naar Salesforce’s Sales Cloud
november 4, 2020
Non profit case AAL 1024x527 1
Agile implementatie van Salesforce
november 12, 2020
Non profit case Stadslab2050 1 1024x522 1

Breng verschillende stakeholders samen met Salesforce

Client Story: Stadslab2050

Stadslab 2050: waar staan ze voor?

Sinds 2013 vormt Stadslab2050 het stedelijke laboratorium voor denkens en doeners in en rond Antwerpen. Aan de hand van nieuwe innovaties willen ze werken aan de duurzaamheid van de stad, Antwerpen, en streven naar CO2-neutraliteit tegen 2050.

Ze willen een divers netwerk opbouwen van oa. burgers, organisaties, ambtenaren en experten die samenwerken aan een duurzame toekomst voor Antwerpen.

Bij het samenbrengen van verschillende doelgroepen ontstaan ideeën die ze dan samen omzetten in pilootprojecten. Als dit project succesvol blijkt wordt het overgedragen aan Stad Antwerpen zodat dit op grotere schaal kan uitgerold worden.

Een veelbelovend partnership

Sinds hun opstart heeft Stadslab2050 meer dan 1000 ideeën weten te verzamelen. Verschillende zijn als piloot opgestart en enkelen hebben hun successen ook al gekend. Maar de grootste uitdaging was dit grote aantal inzendingen kunnen managen met een klein team. Daarom keek Stadslab relatief snel naar een CRM-tool dat een antwoord kon bieden op deze uitdaging. Salesforce bleek een perfecte match voor hen en in het verlengde ook The Customer Link als Salesforce partner.

“We zijn een kleine organisatie en we dachten dat Salesforce te ingewikkeld voor ons zou zijn – maar oh, wat hadden we het mis! De Customer Link was een geweldige luisteraar die ons daadwerkelijk een systeem heeft gegeven dat volledig is afgestemd op onze manier van werken.
Voor ons is Salesforce flexibel, gebruiksvriendelijk en het gaf ons bedrijf een echte boost. Bovendien is het een betaalbare optie die weinig onderhoud nodig heeft en eenvoudig te installeren is. Als extraatje is er ook nog eens een heleboel integraties mogelijk.
Dankzij Salesforce kan ons team zich richten op het bereiken van ons hoofddoel: een duurzame stad.

Werk samen met een implementatiepartner die jouw noden begrijpt

Het was belangrijk voor TCL om een duidelijk zicht te krijgen op Stadslab2050’s noden daarom werd er gestart met een workshop om dit te definiëren. Hoe gaat Stadslab te werk? Waar willen ze naartoe groeien? Wat heeft het team nodig om doelgerichter te zijn en sterkere resultaten te leveren? Dit zijn enkele van de belangrijke vragen die je jezelf bij zo’n implementatietraject moet stellen.

Hieruit volgde een succesvolle implementatie waardoor Stadslab2050 nu een volledig overzicht heeft van de mensen en organisaties uit hun netwerk die ooit een idee of project hebben ingediend. Ook de verbanden tussen projecten, ideeën, mensen en organisaties kunnen nu duidelijk worden weergegeven.

Dit zorgt ervoor dat elk teamlid nu meer inzichten heeft in de projecten en de activiteiten.

Door de centralisatie van al deze informatie kan Stadslab2050 sneller met de juiste mensen in contact komen, meer leren van eerdere ervaringen en nieuwe ideeën efficiënt omzetten in concrete plannen en duurzame resultaten.

Stadslab2050, future-proof

Als toegewijde Salesforce partner zorgt het The Customer Link team dat de Salesforce omgeving naar behoren functioneert en dat nieuwe, relevante innovaties worden aangekaart. Ook blijft TCL steeds beschikbaar voor aanvullende trainingen en eventuele nieuwe integraties die Stadslab2050 nodig heeft.

Doorheen de jaren kunnen jouw focus- en pijnpunten veranderen. The Customer Link zorgt ervoor dat hier tijdig een oplossing voor kan vinden in jouw Salesforce omgeving.

Klinkt dit voor jou herkenbaar?

 

Terug naar client stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *