Home > Blog > Salesforce partner > Achter de schermen bij The Customer Link: stagiair Olivier Du Four
Tosca CRM system after a merger
Bepalen van het beste CRM-systeem na een fusie voor Tosca
mei 16, 2022
Salesforce Summer '22 Release
Onze favorieten van de Salesforce Summer ’22 Release
september 28, 2022
Stagiair Olivier

Achter de schermen bij The Customer Link: stagiair Olivier Du Four

Olivier Stagiair The customer Link

De afgelopen weken versterkte stagiair Olivier Du Four, laatstejaarsstudent Elektronica – ICT Cloud Applications, het TCL-team. Olivier is een sociale bij die geen uitdaging uit de weg gaat. Hij werkt als een echte teamspeler mee aan projecten en staat steeds te springen om nieuwe vaardigheden bij te leren. Eigenschappen van een echte TCL’er! Wij waren benieuwd hoe hij zijn stage bij The Customer Link beleeft en stelden hem een paar vragen.  

Waarom koos je voor een stage bij The Customer Link?

Ik koos voor The Customer Link als stagebedrijf om twee redenen. Enerzijds bood The Customer Link me de mogelijkheid om met Salesforce te werken. Een programma waar ik nog geen ervaring mee had, maar graag de in en outs van leerde kennen. Ik leer graag veel bij en die kans kreeg ik op deze stageplek. Anderzijds had ik ook meteen een klik met de vertegenwoordigers van The Customer Link bij het eerste ontmoetingsgesprek. Zij overtuigden mij om de uitdaging aan te gaan.  

Hoe zien jouw stagedagen er meestal uit?

Mijn dag begint met een check-in met mijn mentor om de vooruitgang van de projecten te bespreken en eventuele moeilijkheden van de baan te helpen. Daarnaast werk ik vooral aan mijn stageproject. Als ik op kantoor werk, besteed ik ook tijd aan het leren kennen van mijn collega’s tijdens de pauzes. Dat is een fijne afwisseling, zeker na een lange tijd thuiswerken.  

Wat houdt je stage in?

Tijdens mijn stage werk ik voornamelijk aan mijn stageproject. Hierbij ontwikkel ik een Salesforce-applicatie die de gebruiker de mogelijkheid geeft om een Word-document om te zetten naar een pdf-exemplaar en deze op te slaan en/of te printen. Verder heeft de gebruiker ook de optie om de Word-template aan te passen door ‘samenvoegvelden’ te gebruiken. ‘Samenvoegvelden’, ook wel merge fields genoemd, zijn velden gebaseerd op een unieke sleutel. Deze kunnen informatie uit databasevelden oproepen en die vervolgens op de toegewezen plaats invullen, bijvoorbeeld in een Word-document.  

Wat vind je het interessantst aan je stage?

Het is uiteraard verrijkend en leerrijk om met nieuwe programma’s te leren werken en elke dag wel wat nieuws te ontdekken bij het ontwikkelen. Toch is het sociaal aspect dat me enorm aanspreekt. Binnen TCL word je écht als een collega onthaald. Dat vind ik als stagiair wel heel fijn. Het brengt ook met zich mee dat ik af en toe wat meer verantwoordelijkheden krijg dan bij een ander bedrijf, wat een interessante leerschool is.  

Welke lessen trek je uit je stage, zowel op persoonlijk als professioneel vlak?

Ik leerde veel bij over het grote verschil tussen de hogeschool en een echte werkplek. Ik kon gelukkig regelmatig terugvallen op de leerpaden van Salesforce in Trailhead en de expertise van de collega’s bij The Customer Link. De aanpassing duurde enkele weken, maar verliep wel vlot!  

Ben jij ook op zoek naar een leuke stage? Dan ben je bij The Customer Link aan het juiste adres. Contacteer ons voor meer informatie!