Home > Blog > Salesforce > 10 tips Salesforce Admin Certificaat
VLOC 1
Vlocity Expertise
mei 27, 2020
Afbeelding1 1
Teamleader versus Salesforce
augustus 26, 2020
Afbeelding1

10 tips voor het succesvol behalen van het Salesforce admin certificaat

 

Wil je binnenkort je admin certificat behalen, maar weet je niet goed waar je je op moet focussen? Dan is dit artikel echt iets voor jou! In dit artikel gaan we namelijk dieper in op tips die je kunnen helpen om het Salesforce admin certificaat succesvol te behalen!

 

1. Maak voldoende trailheads

 

Trailhead is een online learning platform. Dit komt zeker van pas als terwijl je aan het leren bent voor je Salesforce admin certificaat. Dit is een laagdrempelige leermethode van Salesforce die veel voordelen biedt. Het is namelijk gratis en het bestaat uit korte modules, die de flexibiliteit enorm verhogen. Met andere woorden, dit is dus ideaal tijdens het leren voor je admin certificaat. Hier kan je dus zeker veel gebruik van maken! Ontdek meer over trailhead op de website.

 

2. Maak quizlets

 

Een ander voorbeeld van een platform waarop je examenvragen kunt vinden, is quizlet. Hierop vind je dus examenvragen en kan je bevraagd worden. Dit gebeurt wel op een specifieke manier, het kan zijn dat je wat tijd nodig hebt om hieraan gewoon te worden.

 

3. Zoek informatie op internet

 

Dit klinkt waarschijnlijk voor de hand liggend, maar dit wordt wel vaak vergeten. Het is heel gebruiksvriendelijk om op internet bepaalde termen op te zoeken. Zo kan je er immers voor zorgen dat je effectief alles helemaal begrijpt. Vergeet dus zeker niet om hiervan gebruik te maken tijdens de voorbereiding op je examen.

 

4. Doe praktijkervaring op

 

Niets werkt beter dan praktijkervaring. In plaats van enkel theoretische zaken te leren, werkt het enorm goed om dit eens te proberen implementeren in Salesforce. Zo kan je bijvoorbeeld een standaard demo op proberen zetten. Zo begrijp je veel sneller wat je nu effectief aan het leren bent en voornamelijk wat voor impact dit heeft in de praktijk.

 

5. Begrijp Salesforce specifieke termen

 

Tijdens het leren is het heel belangrijk om alle termen te begrijpen. Zoals in het begin van deze blog vermeld wordt, kan je veel opzoeken op internet. Het is heel belangrijk om je focus te leggen op het security model. Hier moet je zeer veel tijd voor nemen, want dit is namelijk de basis van de leerstof.

 

6. Vraag collega’s of vrienden voor tips

 

Deze tip is zeer voor de hand liggend, maar toch is het heel belangrijk om deze zeker na te komen. Zo hebben vrienden/ collega’s die het salesforce admin certificaat al hebben behaald, wel tips voor de bevraging. Zo kan je deze tips onthouden en zelf toepassen.

 

7. Check de Salesforce exam guide

 

De Salesforce exam guide kan je enorm helpen tijdens het studeren. Hier staan namelijk examenvragen in. Hierbij moet je goed letten op het gewicht van de bepaalde vragen. Zo kan je meer tijd steken in de vragen die een groter gewicht hebben.

 

8. Plan het examen in op voorhand

 

Last van uitstelgedrag? Dan kan het enorm helpen om op voorhand een deadline vast te leggen. Zo kan je naar deze deadline toewerken en heb je meer motivatie. Zorg er wel voor dat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden op het examen.

 

8. Kies een rustige ruimte & tijdstip uit

 

Tenslotte, tips voor tijdens het examen zelf. Je kan de keuze maken tussen het examen in het examencentrum af te leggen of om het thuis af te leggen. Als je voor het laatste kiest, dan leg je het examen af voor een webcam, hierbij is het belangrijk om u op 2 dingen te focussen. Zie dat je in een rustige en stille ruimte zit, dit is verplicht bij het afleggen van je examen. Dit wil dus zeggen dat er niemand anders zich in dezelfde ruimte mag bevinden en dat er geen achtergrondgeluiden zijn. Kies zeker een goed tijdstip uit hiervoor, zodat je zeker niet gestoord kunt worden door huisgenoten.

Als laatse tip, is het enorm aan te raden om tijdens je examen aandachtig de vragen te lezen en je tijd te nemen voor het examen. Je hebt ruim voldoende tijd (90 minuten). De vragen zijn multiplechoice (zonder giscorrectie) telkens met vier antwoordmogelijkheden. Meestal kan je al direct twee mogelijkheden schrappen, dit vergroot je marge om het juiste antwoord te kiezen. In totaal zijn er 60 vragen en moet je een score van minstens 65% (39 correcte antwoorden) halen om te slagen.

 

10. Lees deze blog!

 

Deze laatste tip kan je al enorm op weg helpen om je admin certificaat te behalen. Hou je aan deze tips, dan ben je al een stap verder in het behalen van je certificaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *